Mobile testlab

De succesfactor van mobile software

Ons Mobile Testlab concentreert zich op het testen van apps en websites. Het succes van een app wordt vaak bepaald door kleine details met grote gevolgen. We onderzoeken de functionaliteit (doet een app wat ‘ie belooft) en gebruiksvriendelijkheid (begrijp je ‘m in een ogenblik). In het lab beschikken we over de nieuwste versies van alle telefoons en tablets. Zo testen we of websites en apps overal perfect worden weergegeven.

Testing as a service

De kritische blik van een onafhankelijke partij betaalt zich al snel terug. Zeker omdat Testpeople werkt met een fixed price. Testing as a service noemen we dat. Want de snelheid en intensiteit van producties lenen zich meestal niet voor gedetacheerde consultants. Maar des te meer voor het Mobile Testlab.

Kritieke onderdelen

Eerst bepalen we een geschikte teststrategie. We gebruiken uiteraard input van de klant: waar ligt de nadruk van de app en waar het meeste risico op falen, welk onderdeel heeft de meeste impact? Dergelijke informatie achterhalen we in een gesprek, waarbij ook de bouwer van de site of app betrokken is.

Ook onze standaard scripts zijn onderdeel van de strategie. Op basis van onze kennis en expertise hebben we een uitvoerige lijst opgesteld van kritieke onderdelen. Je kunt daarbij denken aan de overgang van een wifi-verbinding naar 4G. Algemene zaken die de werking van de app of site kunnen beïnvloeden.

Intuïtief testen

Ten slotte zorgen we voor het zogenaamde exploratory testen. Dat komt neer op onderzoek met een groot menselijk bezit, namelijk het gezond verstand. Hierbij stellen we ons op als gebruiker van de app of site en bekijken we de functionaliteit en logica. Vinden we intuïtief onze weg, komen we tot de gewenste conversie?

Ons Mobile Testlab biedt drie verschillende diensten:

De Quickscan en een Testproject. Klik op de link om meer te weten te komen over deze twee pakketten. Wij beschikken ook over de capaciteiten voor testautomatisering.

Benieuwd naar onze opdrachtgevers? Een aantal opdrachtgevers en opdrachten hebben wij beschreven op onze cases-pagina.